Suicide Syndicate releasar i Bajsrondellen

rondellenOm du är van att hänga på Möllevången, och då menar jag till vardags och inte då och då för ett par klubbtimmar med taxitransport fram och tillbaka, känner du nog till Bajsrondellen. Den ligger i korset Kristianstadsgatan/Parkgatan i Malmö och fick sitt folkmunsnamn för några år sedan, av uppenbara slöa hundägarskäl och, enligt vissa, hemfrånkrogenvandrare som inte nöjde sig med att pinka.

Vad den eventuellt heter enligt kommunen känner jag inte till och inte har de blinkande resterna av Malmö By Light 2004 som står där lyckats påverka sunkstatusen särskilt, möjligen har kamerorna på hustaken bidragit till att en och annan deal numera görs upp några tiotal meter bort istället. För det mesta är Bajsrondellen inte så skumraskig som ryktet gör gällande, det är snarare en koncentrationspunkt i stadsdelen där allehanda människor möts och kulturlivet frodas. Det kan vara en pratstund på bänken, en spontan fest eller något mer organiserat, som under Möllevångsfestivalen då platsen helt har bytt skepnad och fått, inte helt rättvisande, heta Chilloutrondellen.

Releasebajsrondellen

Men ingen myt är för liten för att späs på. Punkiga Suicide Syndicate är helt rätt på det när de firar vinylsläppet Dead Generation med en spelning i rondellen lör 23 maj. Det kanske inte är lika uppseendeväckande som när Sex Pistols en gång drämde av God Save the Queen på en båt på Themsen, men väl ett smart drag för att dra lite extra folk.

Annonser

0 Responses to “Suicide Syndicate releasar i Bajsrondellen”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
2017. Slackersview 2.0. Att vara med band igen, Ragata, triggar skrivlusten. Fokus här blir på grrrls, queerpunk och rariteter, på Wazzup, längre intervjuer och musiktips, på film, foto, media, internet plus en gnutta politik.

Kategorier

Arkiv

maj 2009
M T O T F L S
« Apr   Jun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

………………………………………………

Länkar 2018: Musik/Politik/HBTQI 

Slackers View 1.0 (2006-2009) uppdateringar på gång

………………………………………………

Blog Stats

  • 17 059 hits
Annonser

%d bloggare gillar detta: