Boys Noize mot tristess

Uppdaterat 2017.

ar.png

Alex Ridha aka Boys Noize är dj, producent och musiker, född i Hamburg, men blev Berlinbo som 21-åring. Han debuterade i båset redan som 15-åring, och hans punkinfluenser och kärlek till house och techno tog honom snart till de stora scenerna i världen.

Första Boys Noize-låten, The Bomb, släpptes på Berlin-dj:n Hells International DeeJay Gigolo Records. Lite trevande debut, men definitivt en stjärna på gång. 2005 grundade Ridha det egna skivbolaget Boys Noize Records, för att kunna släppa eget med full konstnärlig frihet, med underetiketten BNR TRAX. Han var så produktiv att han släppte en del av sitt material under alias som Einzeller, Morgentau och duon PUZIQUe med D.I.M., för att nå ut bättre i det berlinska technoflödet. Numera är en internationell skara avancerat experimentella artister anslutna till Boys Noize Records. Hittills har gjorts cirka 150 släpp.

Vad jag gillar mest med Boys Noize är punkattityden i soundet: den krämiga basen, drivet, den relativt raka rytmen i botten, friare ovanpå, det monotona, de välvalda röstsamplingarna. Det överfeta är inte genomgående i hans produktion, såklart varierar det över tid. När han gör remixer på andras grejer, låter det ofta rätt långt ifrån det egna materialet, ofta snällare.

Boys Noize har bland annat remixat Depeche Mode, Daft Punk, Feist, Nine Inch Nails och har samarbetat på olika sätt med med Housemeister, Jean Michel Jarré, Snoop Dogg, Erol Alkan, Jarvis Cocker, Mark Ronson, Skrillex, Mr Oizo.

Intervju: Boys Noize: Banging the drum for Berlin (Lola, 2017)

Boys Noize-remixen på I-Robots Frau är grymt röjig, och lika oemotståndlig är den lo fi syntiga remixen av Kid Alex/PUZIQUe, 8.24 min och ändå replay varje gång. Botemedel mot all form av tristess.

Boys Noize dj-set:

Annonser

0 Responses to “Boys Noize mot tristess”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
2017. Slackersview 2.0. Att vara med band igen, Ragata, triggar skrivlusten. Fokus här blir på grrrls, queerpunk och rariteter, på Wazzup, längre intervjuer och musiktips, på film, foto, media, internet plus en gnutta politik.

Kategorier

Arkiv

april 2009
M T O T F L S
« Jan   Maj »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

………………………………………………

Länkar 2018: Musik/Politik/HBTQI 

Slackers View 1.0 (2006-2009) uppdateringar på gång

………………………………………………

Blog Stats

  • 17 059 hits
Annonser

%d bloggare gillar detta: