Mmmmusik när vi dör

Musik är en vetenskapligt eller konstnärligt ordnad mängd av toner av vanligen olika höjd och klang ordnad efter rytmiska, harmoniska och melodiska mönster över viss tid, oftast kombinerad också med tystnad (pauser).

Inom forskningsgrenar som musikvetenskap och psykoakustik tillämpas många olika typer av definitioner. Inom musikhistorien kan man konstatera att frågan om vilka typer av verk som ska få kallas musik har förändrats många gånger. En postmodern definition av musik är ”organiserat ljud” i någon form. Det åläggs lyssnaren att avgöra vad som är musik.

doomsday

Wikipedia är sannerligen en gåva till mänskligheten, om än inte alltid fullmatat eller rykande uppdaterat. Men minns den tid man för en relativt hög summa pengar kunde prenumerera på diverse tryckta uppslagsverk, där A gavs ut under Upplysningstiden på 1700-talet och Ö var planerad till någon gång kring Domedagen, där datumet för eventet inte är helt fastställt av bokarna Johannes (som knåpade ihop Uppenbarelseboken) och den senare kollegan Nostradamus. När jorden än går under ska jag vara där: Pukor och trumpeter och sådant, det lär bli en mäktig avskedskonsert.

Annonser

0 Responses to “Mmmmusik när vi dör”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
2017. Slackersview 2.0. Att vara med band igen, Ragata, triggar skrivlusten. Fokus här blir på grrrls, queerpunk och rariteter, på Wazzup, längre intervjuer och musiktips, på film, foto, media, internet plus en gnutta politik.

Kategorier

Arkiv

april 2009
M T O T F L S
« Jan   Maj »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

………………………………………………

Länkar 2018: Musik/Politik/HBTQI 

Slackers View 1.0 (2006-2009) uppdateringar på gång

………………………………………………

Blog Stats

  • 17 059 hits
Annonser

%d bloggare gillar detta: