Wazzup: Popkollo live

Lördag 16 aug kommer Popkollo till Debaser Malmö, vad kan vi vänta oss på scenen?
– 25 laddade rocktjejer som kommer välta stället med sina egenkomponerade och nyskrivna låtar, säger Erika Rosén, som håller i Popkollo Malmö Original tillsammans med Victoria Ahlberg.
– Det är inspirerande att se och höra dessa fantastiska tjejer som har repat, gått workshops, spelat in i studio, hängt och umgåtts i tio dagar. På lördag smäller det helt enkelt. Lite överraskningar blir det också kan vi lova.

Vilka är med på lägret?
– Det är tjejer i åldrarna 12-18. De flesta kommer ifrån Skåne, men även från andra delar av landet. Tjejerna är mer eller mindre musikintresserade, men är alla här för att förhoppningsvis både ha roligt och lära sig.

Vad spelar tjejerna?
– De sjunger, spelar bas, gitarr, synth eller trummor. En del andra instrument som cello och fiol fick hänga med i år då några av tjejerna spelade det.

Vad har varit roligast hittills?
– Roligast är det att se när alla tjejer hajar vad de håller på med. Aha-upplevelsen av att faktiskt ha gjort en låt, över att kunna ta ett ackord, spela i takt, göra ett coolt trumbeat eller sjunga in i studio och inse att man är grym. Roligast är att få vara med på hela Popkolloresan. Att få vara, leka, skapa och lyssna på musik.

Vad händer efter Popkollot, blir det någon fortsättning?
– I höst blir det återträffar, inbokade spel- och konserttillfällen samt Lördagsöppet som Malin Helldorff (projektledare för Popkollo Hip Hop) har dragit igång. Lördagsöppet kommer att hålla till på Arena 305 och innebär reptillfällen och workshops enbart för tjejer.
– Sedan vet jag av erfarenhet som projektledare att planeringen inför nästa års kollo redan snart bör dras igång. Då hoppas vi att tjejer från årets kollo också vill vara med och planera.
– Jag hoppas att Popkollo kommer att finnas i all evighet. Popkollo får aldrig lov att dö.

***

Uppdatering 2017: Popkollo för unga tjejer/transpersoner lever i allra högsta grad och har ynglat av sig på diverse orter sedan starten, och med många olika inriktningar, musik såväl som producentutbildningar. Riktigt kul att det finns ett soundcloud-konto med låtar från många band som bildats på kollona och lite videos.

Lyssna: Om Marit Bergman – popkollo-pionjären

Utbildning i Popkollos regi: Vem kan bli producent

Popkollo på instagram

Från Popkollo hiphop, i Botkyrka 2014, tuffa kids med framtiden för sig:

 

Annonser

0 Responses to “Wazzup: Popkollo live”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
2017. Slackersview 2.0. Att vara med band igen, Ragata, triggar skrivlusten. Fokus här blir på grrrls, queerpunk och rariteter, på Wazzup, längre intervjuer och musiktips, på film, foto, media, internet plus en gnutta politik.

Kategorier

Arkiv

augusti 2008
M T O T F L S
« Jul   Sep »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

………………………………………………

Länkar 2018: Musik/Politik/HBTQI 

Slackers View 1.0 (2006-2009) uppdateringar på gång

………………………………………………

Blog Stats

  • 17 059 hits
Annonser

%d bloggare gillar detta: