Tjugo fina år med Mejeriet

The Ramones, Iggy Pop, Blur, Massive Attack, The Knife och Le Tigre har spelat där. Så också Vic Chessnut, George Clinton och Dizzy Gillespie.
Helgens största begivenhet i södra Skåne måste oslagbart vara att Mejeriet i Lund firar tjugo fantastiska år.

Anrika Rydes bar återuppstår fre 28 sep, med bland annat Timbuktu, Nina Persson från Cardigans, Jakob Hellman, Irya Gmeyner, Lars Winnerbäck och många andra som trampat den fina scenen under åren – dock inte Thåström som har ställt in. Grattis till dem som har fixat biljetter, för det är utsålt.
Jazzen har också haft en stor betydelse på Mejeriet och är det din melodi ska du absolut inte missa den längsta jazzbrunchen någonsin, lör 29 sep. Samma kväll blir det frossa i experimentellt elektroniskt på Klubb 20.

Jag är Malmöbo av födsel och vana, men har en rätt stark relation till Mejeriet ändå. Det är framförallt en suverän lokal rent ljudmässigt och med läktaren är det möjligt att se vad som händer på scenen också (jag är trots allt bara enochsextiotvå).
Exempelvis har jag upplevt Ale Möller göra skön musik av en strumptvätt i en skål vatten, hört Eva Dahlgren visksjunga Kom och håll om mig till gult och grönt discoljus samt fått en av mitt livs finaste presenter när polaren bjöd mig att fira 30-årsdagen med Lisa Germano på caféscenen.
Dessutom har jag spenderat ganska många timmar i en av replokalerna på loftet, med garagebandet Daisys Desire, vars musikaliska peak kom med spelningen på fritidsgården i Staffanstorp 1991, då publiken klappade artigt och någon mumlade: Vad flummiga de är.

Annonser

0 Responses to “Tjugo fina år med Mejeriet”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
2017. Slackersview 2.0. Att vara med band igen, Ragata, triggar skrivlusten. Fokus här blir på grrrls, queerpunk och rariteter, på Wazzup, längre intervjuer och musiktips, på film, foto, media, internet plus en gnutta politik.

Kategorier

Arkiv

september 2007
M T O T F L S
« Aug   Okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

………………………………………………

Länkar 2018: Musik/Politik/HBTQI 

Slackers View 1.0 (2006-2009) uppdateringar på gång

………………………………………………

Blog Stats

  • 17 059 hits
Annonser

%d bloggare gillar detta: