Wazzup: Žana Erdeljan

Žana sjunger i Hugosomhelst och gärna också solo. Dessutom är hon en driven kultursjäl, bland annat fixade hon hela den fina groove-scenen på Möllevångsfestivalen 2006.

Hur var det att spela på Möllevångsfestivalen i år igen?
– Det var underbart! Vi spelade sist ut på festivalens stora scen, lite försenade dock – vi skulle se till att det låter kanonbra för allas skull, vilket i kombinationen med trogna vänner och fans, ny publik, trötta festivalarrangörer och alla som jobbade för att första festivaldagen skulle bli ”a day to remember!” blev kvällens höjdpunkt! Det går inte att beskriva den energin som skapades… Alla dansade och många sjöng med trots att vi hade nya låtar.
– Vi är ett latin borrachin’ Möllan style band och vi känner oss hemma just här på Folkets Parks stora scen och känslan är att Hugosomhelst är stadsdelens eget husband, så det är faktiskt ett privilegium att vara en del av Möllevångsfestivalen.

Vad har Hugosomhelst på gång närmaste tiden?
– Spela, spela, spela! 24/7 på Restaurang Möllan, 26/7 på Ölkaféet, 27/7 på Karïb Creol, 11/8 i Helsingborg och 16–21/8 i Madrid.
– Snart är det dags för oss att ta oss i kragen och spela in en ny demo-platta. Jag vet inte hur många gånger har vi fått höra att det är ett brott mot mänskligheten att vi inte har en cd.

Vad hittar du på i sommar?
– Jag har så mycket på gång med bandet. Otroligt många texter som ska läras utantill för att skippa notställ, som Hugo tycker är a no-no.
– Annars sammarbetar jag med en jätteduktig kille som kallar sig för Pimpin’ Redbull (Björn Edqvist) som har ett projekt på gång där med mängder av olika lokala artister och musiker, som Boogie (Illstar), Mathias Gunnarsson (Östblocket), Marcelo Gabard Pazos. Spännande!
– Jag håller på med fotografi och har en pågående utställning på Ölkaféet hela juli månad och snart börjar mina studier på Komvux Kronborg.

Vilket är bästa stället att gå ut i Malmö just nu?
– Hela stadsdelen Möllevången!

***

Uppdatering 2017: Hugosomhelst bytte senare namn till Faela, här är några fina bilder från när de spelade på Möllevångstorget under Möllevångsfestivalen 2018 + några videos.

Faela2.jpg

Faela.jpg

Faela4.jpg

Fullsmockat på Möllevångstorget när Faela lirade på Möllevångsfestivalen 2008.                                                                                                                                   Foto: Slacker

Faela live 2011.

Annonser

0 Responses to “Wazzup: Žana Erdeljan”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
2017. Slackersview 2.0. Att vara med band igen, Ragata, triggar skrivlusten. Fokus här blir på grrrls, queerpunk och rariteter, på Wazzup, längre intervjuer och musiktips, på film, foto, media, internet plus en gnutta politik.

Kategorier

Arkiv

juli 2007
M T O T F L S
« Jun   Aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

………………………………………………

Länkar 2018: Musik/Politik/HBTQI 

Slackers View 1.0 (2006-2009) uppdateringar på gång

………………………………………………

Blog Stats

  • 17 059 hits
Annonser

%d bloggare gillar detta: