Soko är här för att stanna

Hon är lite bekymrad inför spelningen om rösten ska hålla och visst låter hon hes Soko, men när det kommer till kritan är det absolut inte till hennes nackdel. Hon tar en drink med rom i och berättar om sin vespa som nyligen demolerades av en idiotparkerare, sedan går hon upp och sjunger. Till en del charmigt naturbarn, till en del en 21-årig parisiska som säkert har virvlat runt en del. En oemotståndlig kombo, även för en sittande publik.
Soko hade för några månader sedan inte någon tanke på musikkarriär, men sedan uppmärksammades hon på myspace för sina egensinniga låtar, bland annat The Dandy Cowboys och I Kill Her. I Danmark är hon redan stor – resten av Europa kommer, var så säker.
Den här eftermiddagen på Debaser består lång rad poppärlor och det är Jamie T och kanske som sagts också Lily Allen man kommer att tänka på både vad gäller Sokos röst och sättet hon framför sångerna på, och hennes sidekick Remi gör exakt så mycket och så lite som behövs för att strö lite extra glitter över sin stjärna, i en i övrigt väldigt basic och jordnära show.
Halvvägs in i setet sjunger Soko om de där dagarna man vaknar upp och bara känner sig ful och fel och exakt där är varenda en i församlingen såld. Ovanpå det några låtar om expojkvänner och om fantastiskt sex samt den snyggt valda covern As Tears Goes By, Stoneslåten som Marianne Faithfull en gång slog igenom med, och söndagen 10 juni är fullkomlig.

Annonser

0 Responses to “Soko är här för att stanna”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
2017. Slackersview 2.0. Att vara med band igen, Ragata, triggar skrivlusten. Fokus här blir på grrrls, queerpunk och rariteter, på Wazzup, längre intervjuer och musiktips, på film, foto, media, internet plus en gnutta politik.

Kategorier

Arkiv

juni 2007
M T O T F L S
« Maj   Jul »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

………………………………………………

Länkar 2018: Musik/Politik/HBTQI 

Slackers View 1.0 (2006-2009) uppdateringar på gång

………………………………………………

Blog Stats

  • 17 059 hits
Annonser

%d bloggare gillar detta: