Peace and Love: Fräsch skåpmat och nybakat

Borlänges Peace and Love 4–8 juli har lyckats profilera sig som en av sommarens intressantaste musikfester i och med bokningarna av Patti Smith och New York Dolls. Patti gjorde sin första Sverigespelning redan 1976 på Stockholms konserthus och har sedan dess vuxit ut till en världsartist med en imponerande mängd hitlåtar i bakfickan. Dockorna i sin tur gör debut i det avlånga landet, kultbandet är tillbaka i gamet igen sedan Morrissey 2004 sparkade igång dem till ett gig på Meltdown Festival. Båda akterna imorgon fredag.

Fler legender, inhemska sådana, trampar scen på festivalen. Dag Vag infinner sig med den ursprungliga sättningen Stig Vig, Zilverzurfarn, Beno Zeno och Tage Z Dirty och klassiker som Dimma, Samma sak och Popitopp är att vänta.
Mer från svunna tider blir det med Nationalteatern, där uppställningen består av Nikke Ström, Ulf Dageby, Håkan Svensson, Håkan Nyberg och Mattias Hellberg, helt fräscht är det väl inte, men låtarna fungerar generation efter generation: Barn av vår tid, Bängen trålar, Speedy Gonzales, Livet är en fest.
Hanoi Rocks, Entombed, Soilwork, Looptroop och Stefan Sundström är andra starka kort. Förutom den utmärkta skåpmaten serveras också relativt nybakat som Laleh, Håkan Hellström, Pascal, The Animal Five och Molotov Jive.

Borlänge slår också till med egna stoltheter. Sator spelar idag, rockers med högt tempo och feta gitarriff. Bandet slog igenom för 14 år sedan med albumet Headquake och är skivaktuella på nytt. Ett annat lokalt hårdrocksgäng gjorde sig kända i och med tv-programmet På rymmen: Hjalle och Heavy och deras band Mimikry, glada trallpunkare. Dessutom det populära reggaebandet Rotvälta, ett samspelt gäng sedan tolv år.

Annonser

0 Responses to “Peace and Love: Fräsch skåpmat och nybakat”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
2017. Slackersview 2.0. Att vara med band igen, Ragata, triggar skrivlusten. Fokus här blir på grrrls, queerpunk och rariteter, på Wazzup, längre intervjuer och musiktips, på film, foto, media, internet plus en gnutta politik.

Kategorier

Arkiv

juli 2006
M T O T F L S
« Jun   Aug »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

………………………………………………

Länkar 2018: Musik/Politik/HBTQI 

Slackers View 1.0 (2006-2009) uppdateringar på gång

………………………………………………

Blog Stats

  • 17 059 hits
Annonser

%d bloggare gillar detta: